söndag 7 juni 2009

glada dagar

Ägnar några dagar åt intensivt - men dock avslappnat - hemmafix.

Trädgården får sig en välbehövlig uppryckning.
Gården städas.
Lånad bil och husvagn städas och lämnas tillbaka.
Träd och buskar som blivit tufsiga, får nya frisyrer. En del växtlighet avlivas på plats.
Gräset klipps och ytterligare några kvadratmeter vildvuxenhet reclaimas av M och hans klippariver.
Bäst av allt är att en överraskning till lilla N förbereds i björkarnas gröna skugga.

Även huset visas lite omsorg. Den sista byggställningen plockas ner och med fasaden mer lättillgänglig spikas klädselbrädorna. Falurött blir pricken över laxen! Urtjusigt!

Inomhus röjs det oxå. Gamla sovrummet, som hittills har fungerat som något slags lager för en massa byggbråte, töms. Vips finns det ett fungerande rum för övernattande gäster! M får oxå lite lättare att arbeta med sin musik och lilla N kan röja med sina prylar på större yta. Plötsligt är känslan av att bo mitt på en byggarbetsplats bortstädad. Underbart skönt.

Som sista projekt innan vilodagen helgas, planeras för årets fortsatta hushändelser. Som slutdatum sätter jag och M den 31 oktober. Innan dess ska vi göra färdigt fasaden, köket och plattan till den andra tillbyggnaden. Hinner vi mer blir det bonus, hinner vi mindre blir det säkert bra ändå.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad du hunnit med. Måste kännas riktigt bra.

    SvaraRadera
  2. Japp! Jag är extremt nöjd! Nu längtar jag efter fest. Det har varit en ohyggligt trälig vinter och vår - nu får det banne mig vara dax för partyparty! *flinar* Men visst, det är party bara att gå ut i trädgården och kolla på hur urskogen drar sig baklänges och huset blir mer och mer tjusigt. Oooh!

    SvaraRadera