fredag 18 september 2009

Tiden går fort...

... när man har häcken full.

Den mesta vakna tiden går numera åt till att färdigställa tillbyggnad 2 på boningshuset. Det är svårt att jobba fort med en rund mage i vägen, men är man bara envis så händer saker även i långsamt tempo. Nästa sak att bocka av på listan, är att spika luftspalt. De nya fönsterna kommer nästa vecka, sedan går det nästan att låtsas att det är färdigt för inflyttning.

Handarbetet går framåt. Inspirerad av jordens minsta raggsockor - tack, annan!! - stickar jag nu raggsockor åt mig själv. Har inte hunnit så långt, men det går i alla fall att se att det är resårstickning väl lämpad för ett raggsockeskaft.

En dyna till kökssoffan är färdigställd och nu väntar lite mer textilt pyssel. I köket har lilla N ått en myshörna som nu behöver inredas för att bli riktigt funktionell. En överflödig bäddmadrass ska återanvändas i kapat format och kläs med ett schysst tyg. Kuddfodral ska oxå sys. Och så ska det självklart finnas ett draperi att få vara ensam bakom.

Hösten har anlänt på riktigt nu. Äntligen. Längtar kall luft och gummistövlar. Soppa. Hemstickad mössa. Låååång halsduk. Längtar regnpromenader och hönepiggar. Varm mjölkchoklad och nybakat bröd.

Längtar ensamt lugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar