fredag 17 april 2009

det går framåt

Hönshuset ser mer och mer ut som ett hönshus. Bygget fortsätter efter helgen. Det känns fint att göra ett bra hus åt Lennart och hans fruar, men allra bäst är nog att det nästan inte kostar en krona. Återanvändning är kul - inte bara i finanskristider.

M rattar rullebören. Kör undan nässel- och grästuvor. Portionerar ut den för några dagar sedan hemtransporterade matjorden i de uppställda pallkragarna. Lilla N hjälper till. Hon provsmakar lite på matjorden oxå och verkar tycka att det är helt okej smak.

Mer matjord behövs, både till odlingarna och den nya (och enda) rabatten. Efterforskningar resulterar i vetskapen att det finns billig matjord att få hemkörd på lastbil från grannbyn. Jahapp... Efterforskningar bör helt klart göras i förhand. Men ingen ko på isen! På måndag gör jag en fet beställning och sedan ska här finnas matjord att leka med i någon månad framöver.

Har ännu inte sått något, men nästa vecka får det minsann vara dax. Kollar efter jordärtskockorna, men de har inte vuxit än. Långsamma jäklar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar