tisdag 10 februari 2009

det bidde inte ens en tummetott

En fördel med att bygga och husfixa åt sig själv, är att det går långsamt. Och att man hinner med att kläcka bra idéer och döda dåliga idéer. En nackdel med att bygga och husfixa åt sig själv, är att det går långsamt. Och att man aldrig har någon att skylla ifrån sig på.

Större delen av dagen ägnas åt att grunna över hur en ny vägg i köket ska byggas. Inbyggd hylla? Hela inredningen i linje eller kanske med "hack" vid skorstensstocken? Regel här eller regel där? Kanske två reglar här och en där? Väggen i vinkel eller lite som den råkar bli bara? En rulle rött presentsnöre och ett paket blåbärssoppa hjälper (det är med sådana hjälpmedel proffsen jobbar!). En stor och oväntad sten stjälper.

Ingenting blir gjort. Men vad gör det? Det är inte bråttom.

2 kommentarer:

  1. Stenen får bli ankare för den nya väggen och när superöversnickarhövdingen kommer så ska det min själ bli bygga av, om väggen sen blir hackad eller malen det får framtiden utvisa.

    SvaraRadera
  2. Haha! Det låter som att du är ordentligt laddad, Vännen! Ja, väggen SKA upp, om så halva huset ska rivas för att det ska funka.

    SvaraRadera