måndag 9 februari 2009

långsam egologga är grejen

Ingen reklam, tack - men gärna samhällsinformation.

Så står det på en klisterdekal på postlådan. Ändå får jag bära in en tjock packe med reklam. Högst irriterande! Ett helt jäkla träd är nedstoppat i min postlåda!

Att säga nej till reklam är för mig ett sätt att spara på resurser, men lika viktigt är själva "fotnedsättandet". Jag vill inte ha! Kräng era fula prylar någon annanstans, utan min hjälp. Lämna mig och min postlåda ifred! Detta är en reklamfri zon!

... men helt sant är det ju inte. Själva tidningen jag läser är ju reklam i sig, för sig själv. Det pågår ständigt en enorm produktplacering i hemmet. Överallt omkring mig finns grejer som gör reklam för sig själva. Logotyper högt och lågt. Påträngande. Gapiga.

Ta bort.
Stäng av.

Lösningen är att göra själv. Sätta den egna loggan på de långsamma prylarna. En gigantisk egotripp, javisst, men det kan ju få vara okej när det gäller en sak som denna.

4 kommentarer:

  1. Om jag får reklam i min postlåda åker den ner i den gula postlådan så fort jag passerar den, då får de tillbaka skiten.

    SvaraRadera
  2. Ha !! Det har jag aldrig tänkt på. Finurligt !
    Kommer ihåg en kampanj för en väldans massa år sedan som handlade om onödiga förpackningar, man skulle helt enkelt lämna kvar dem i affären. Och faktiskt försvann en hel del efter det. Pappershylsan till tandkrämen tex.

    SvaraRadera
  3. Dom onödiga men vackert färgglada klipper jag isär i kanterna. Drar ett streck i mitten på tvären och tre streck på högra sidan på längden. Och "hepp" ett käckt vykort med spagetti på!! Längs med mittstrecket skriver jag Recycled by Caprifool.

    Och ibland stökar jag till köksbordet med min brickbandsfabrik. Snippsnipp med saxen. Tjomptjomp med håltången. En stor säkerhetsnål av ståltråd håller 40 kort på plats. Och tadaa, så har man något nyttigt att ge bort.

    SvaraRadera
  4. Onödiga förpackningar-kampanjen minns jag väl. Kartongen runt tandkrämstuben... den var ju inte riktigt klok. Runt senap - som man äter - fanns det ingen pga hygieniska skäl fånig kartong.

    Mamse samlade nyponpulverskopor och skickade tillbaka en MASSIV laddning röda plastskopor till Ekströms och undrade vad fanken de höll på med. Skoporna försvann. Och jädrar vad jag skickade gamla mjölkpaket till Tetra Pak! Åååh, det var tider, det...

    Tidigare gjorde jag oxå vykort av kartong. Nu gör jag inte mycket mer än använder den malplacerade ica-reklamen till att tända i kökspannan med.

    SvaraRadera