torsdag 19 februari 2009

jag går på i ullstrumporna

Det kyler obehagligt på mina hälar när jag går på farstuns klinkergolv. Strumporna är trasiga. Fortfarande.

Plockar fram syskrinet - en gammal skavd plåtask - och gör en inventering. Hittar nål och garn och skrider sedan till stoppningsverket. Med enbart teoretiska kunskaper i konsten att stoppa en strumpa, gör jag så gott jag kan. När första strumpan är lagad hittar jag "stoppgarn" i syskrinet, men jag fortsätter ändå med min lilla ullgarnstott till den andra strumpans lagning.

De lagade strumporna åker på fötterna, medan de trasiga förpassas till tvättkorgen. Det tredje paret, även det i behov av lagning, hittar jag inte. Men jag är ändå nöjd med min insats: mitt livs första par egenhändigt stoppade strumpor!

Trampar runt och testar lite. Lagningarna känns inte ett dugg. Ååh, jag är en master!

2 kommentarer:

  1. En bortglömd, men hittad färdighet minsan. Om du inte redan har en, påminn mig om att du ska få en strumpstock av mig när du kommer hit nästa gång. För hamster som jag är, så har jag två. Kanske tre stycken :-)

    SvaraRadera
  2. Strupstock? Är det samma sak som stoppsvamp? En sådan har jag, men den är inte så bra. Den tappar "hatten" när jag drar åt strumpan hårt och trycker med handen uppåt undertill. Skulle gärna ha en som höll ihop lite bättre.

    ... fast med den här svampen får jag ju öva upp tålamodet oxå, och det är ju faktiskt inget dåligt.

    SvaraRadera