söndag 1 februari 2009

återanvänt till farstu och unge

Farstun i nya tillbyggnaden ska inredas. Någon av våra gamla granar har sågats upp till lister och foder. När dessa är på plats får jag äntligen göra det roliga: pynta!

I sovrummet står en högsmal hylla som vi använder som klädförvaring. M tömmer hyllan och målar den i samma kulör som farstuväggarna. Med golvlist "runt fötterna" på hyllan kommer den förhoppningsvis att se extremt snygg och halvt inbyggd ut.

Förutom hyllan ska det finnas sittplats och klädförvaring samt bokhylla, allt hemsnickrat och hemskruvat. Jag återkommer i det ärendet.

Av sin farfar får lilla N en liten utdragssäng från 40-talet. Söt! I den här familjen är det samsovning (i en semiantik, multiåteranvänd utdragssäng) som gäller, men självklart är det inte fel med en egen säng åt lilla N för det. Jag önskar mig en egen säng lite då och då...

... och skorporna smakar förresten jättegott.

2 kommentarer:

  1. samsovning är mysigt men kan bli trångt ibland, själv löste jag det dilemmat genom att ställa en spjälsäng utan sida intill min säng. Alldeles nära men ändå egen säng.

    SvaraRadera
  2. det kan nästan bli för mycket närhet efter ett tag. ibland behövs lite kvalitativ sömn åxå. vi har en utdragssäng till lilleman stående alldeles intill vår säng. då kan man bara sträcka ut en arm och klappa honom på magen så blir han oftast lugn. riktigt trång blir det när storasyster också vill samsova.

    SvaraRadera