Köpebröd? Fullt av tillsatser, muttrar M och går förbi brödhyllorna. Om man inte bor nära ett bageri alt. gärna betalar obskyra summor för en limpa ogräsbröd, är det hembakat som gäller.
Jag smular jäst i en rostfri bunke (en sammalika som papps har, fast hans klämdes i bakluckan på vår Volvo Amazon -68 någon gång sent 70-tal och har därför fått "handtag"), strösslar över salt och rinner över en del rapsolja. Häller i vatten och rör om tills jästen har löst sig. Duttar i en kladd sirap bara för att. River skalade morötter och blandar ner i bunken. Rör ner osiktat dinkel och lite vetemjöl och ställer sedan degen att jäsa i ugnen.
Knådar degen med vetemjöl på bakbordet och gör bullar som får jäsa under bakduk. Gräddar bullarna. De luktar gott och ser rätt fula ut. Förhoppningsvis är smaken mer som doften än som utseendet. Flipp eller flopp? Det märker jag i morgon vid frukosten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hoppas att jag också får smaka i morgon. :) Drömtårta bytes mot goda bröd.
SvaraRaderaåhh, en sån macka med mycket smör och ost vill jag ha
SvaraRadera